Een blog over mijn woonruimte *not clickbait*

Eerste daadwerkelijke blog, here we go. In dit blog ga ik in op de vierkante meters vloeroppervlak die ik ‘thuis’ noem. Dingen die ik geweldig vind aan mijn stulpje zullen de revue passeren, maar ook zeker zaken waar ik wat minder blij mee ben. Ik ga het nog niet specifiek hebben over de meubels waarmee ik dit huisje bewoonbaar heb gemaakt, daar ga ik waarschijnlijk (no promises!) in een volgend blogbericht op in.

Ik vond het toen ik midden dit jaar ging verhuizen een goed plan om een thuis in de grote stad te zoeken. Amsterdam welteverstaan. Ik was me zeker bewust van de druk op de woningmarkt, maar ging vol goede moed op zoek naar een heerlijk plekje voor mijzelf. Dit ging – zoals te verwachten – totaal niet van een leien dakje.

Na duizenden reacties op studio’s en kleine appartementen op vaak verre van ideale locaties ben ik mijn blik gaan verruimen. Zo kwam ik via Kamernet.nl in contact met de verhuurder van het pand waar ik nu woon. Ik werd direct uitgenodigd om de woonruimte te bezichtigen en vrij vlot ben ik akkoord gegaan. Waarom komen we zo op.

Ik woon op 25 vierkante metertjes met een eigen keuken. De badkamer (inclusief wasmachine en droger) en wc deel ik met een leuke huisgenoot. Vergeleken met het vierkamer-appartement in Deventer waar ik vandaan kom is het wel even wennen, maar de plek is heerlijk. Ik zit op een paar minuten lopen van het Vondelpark en ben met de fiets in 10 minuten midden op de Dam. Compromises; het is hier goed uitgepakt.

Mijn ‘huis’ is een rechthoek van ongeveer 4,5 bij 5,5. Aan de ene zijde een groot raam en de deuren naar het balkon, aan de andere korte zijde de kleine keuken en twee inbouwkasten. Aan de lange zijde bevindt zich aan de ene kant de deur van de kamer en aan de andere kant in het midden de authentieke schouw. Het plafond is ongeveer drie meter hoog en is afgewerkt met sierlijsten. Charme kent dit knusse huisje zekers te weten!

Wetende dat ik op zoek was naar een zelfstandige woonruimte; waarom ben ik gegaan voor deze veredelde studentenkamer? Welnu, dat zal ik je vertellen:

  • De ruimte is groot genoeg en perfect gevormd om een volwaardige woonruimte in te richten;
  • De keuken is zelfstandig, wat na mijn vorige ervaringen met wonen in een studentenhuis een zeer grote plus is;
  • De locatie is geweldig, wat het totaal waard is om een kleiner huis te hebben;
  • De schouw en het plafond geven het een bijzonder karakter wat perfect past bij mijn smaak wat betreft interieurs;
  • De badkamer en wc is gedeeld met één persoon, wat betekent dat er een directe verantwoordelijke is als iets rommelig of vies is;
  • De kosten – huur, gas, water, licht, internet – zijn all-inclusive wat mij een een hoop zorgen van de schouders haalt.

Natuurlijk is er ook het een en ander mis met het stulpje waar ik zo trots op ben. Dit zie ik door de vingers – net als bij een partner – maar ik ben er wel bewust van. Deze minpunten zijn als volgt:

  • De laminaatvloer is doordat het een oud pand is slecht gelegd. Hier en daar liggen de planken schots en scheef en de vloer kraakt enorm;
  • Het plafond is deels geel en deels wit, dit had ik liever geheel wit gehad maar ik had geen puf om dat zelf te doen toen ik hier in trok;
  • De afwerking is verre van ideaal, overal zitten slechte naden en kieren wat voor een perfectionist een hel is;
  • De voordeur wordt gedeeld met de onderburen en daar heb ik zo nu en dan ook mee te maken, vooral met hun rommel.

Kortom, je weet hoe ik woon. Snel zal ik dieper in gaan op de manier waarop ik deze woonruimte gemeubileerd heb en hoe prettig deze ruimte door mijn eigen toevoegingen is. Voor nu; dank voor het lezen en graag tot snel!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.