Hoe mijn huisje eruit zag toen ik er nog niet woonde

Even een keer iets anders! Ik ben altijd benieuwd naar hoe mensen wonen. Ik vind het interessant om te zien hoe mensen een ruimte inrichten zodat het voor hen werkt. Daarnaast was ik mijn foto’s aan het doornemen, en kwam ik oude foto’s van mijn huis tegen. Al deze elementen deden mij beslissen dat ik deze blogpost ben gaan schrijven. We gaan duiken in hoe mijn huis eruit zag toen het nog niet mijn thuis was. Let’s get into it!

Crèmekleurige leren bank, rode gordijnen en smaakloze decoratie

Here we go. Op deze foto kun je heel goed het sfeertje zien in dit huis toen ik er nog niet woonde. Er is niet echt nagedacht over decor of stijl, het is meer een functionele inrichting. Grootste doorn in het oog toen ik hier voor het eerst binnenstapte was de crèmekleurige leren bank. Origineel zou de ruimte gemeubileerd worden opgeleverd, wat voor mij een echte dealbreaker zou zijn. Gelukkig heb ik mijn zin gekregen. De gordijnen en de wereldkaart decoratie heb ik ook zo spoedig mogelijk weggehaald. Meer rust brengen in de woonruimte; dat was mijn doel.

Een indeling die werkt hoeft niet veranderd te worden

Aan de indeling heb ik eigenlijk niks gewijzigd. Deze kleine ruimte is eigenlijk maar op één manier in te delen. Het bed, de bank, de tafel, de kast; alles heb ik op dezelfde plek neergezet als de vorige bewoner. De flow van de woonruimte is op deze manier het fijnst, de beweegruimte zit zo lekker in het midden. Wel heb ik voor een ander formaat tafel gekozen. Mijn tafel is meer vierkant, deze tafel is rechthoekig. In de oude opstelling zit je op de bank vrij dicht op de tafel, bij mij valt dat (misschien slechts gevoelsmatig) mee. Ook te zien: de muren waren in slechte conditie. Een frisse verflaag was meer dan welkom!

Een goede basis: daar gaat het om!

Ook al was de inrichting totaal niet naar mijn smaak, ik was totaal verliefd op de ruimte. De buurt is geweldig; met 2 minuten lopen ben ik in het Vondelpark! De ruimte is heerlijk licht en luchtig door de enorme ramen. En bovenal; het had alles wat ik nodig had en niet te veel.

Heb jij nog foto’s van je huis voordat je er woonde, bijvoorbeeld via Funda? Heb jij de inrichting enorm veranderd ten opzichte van de vorige bewoners? Laat het me weten op Instagram! Thanks voor het lezen!

1 Comment

  • Mijn huis bestond uit een plafond van kunststofschroten en felle kleuren. Woonkamer was turquoise, slaapkamer magenta en rest appelgroen. Was wel even schrikken.Ik heb daarom eerst alles wit geverfd. Mijn 0-punt zeg maar. Ook omdat ik toen nog het idee had dat witte muren een must waren in een klein appartement. Nu ik mijn slaapkamer donkerblauw heb geverfd vind ik dat de kamer groter lijkt. Nu ben ik, net als jij, aan het overwegen om mijn woonkamer donkerder te maken. Dat vind ik spannend/ moeilijk omdat deze kamer op het noorden ligt. Qua indeling heb ik mijn eettafel naar het raam verplaatst in tegenstelling tot de vorige eigenaar.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.